Quiche cu spanac

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2010 | 6293 vizualizari

 

Ieri am fost la o ceainarie GreenTee unde am mancat acest fel de placinta frantuzeasca.Mi-a placut atat de mult,incat am zis ca trebuie sa incerc si eu sa o fac.A iesit tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 250g faina  
  • 150g unt  
  • 1 ou  
  • 2 linguri lapte rece sau apa  
  • ½ lingurita sare  
  • Umplutura:  
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat  
  • 250g urda  
  • 250g branza de capra  
  • 4 linguri smantana  
  • 5 oua  
  • 1 lingura faina  
  • 1 ou pentru pus deasupra  
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.

Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.

Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)
Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.

Se serveste fierbinte cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu crema de somon afumat si branza